Höghastighetsfestival i Göteborg

Sture Dahlströmsällskapet, c/o Bakhåll, Box 1114, 221 04 Lund, faxnr: 046-12 61 82Höghastighetsfestival 21/5 2011, kl 19.00
För femtio år sen utkom Sture Dahlström med sin första roman Änglar blåser hårt. Fyrtio år senare går han bort, men lämnar efter sig 18 utgivningar fyllda till bristningsgränsen med en prosa som varken före eller efter Stures levnad skådats i svensk litteratur.

På Teater UNO firar vi minnet av den store blondinon, cyklonmannen och dansaren av tango för enbenta. En tämligen dysfunktionell kväll i höghastighete...ns tecken.

Vulkanmannen
Björn Runges film om Sture Dahlström från 1997 visas med presentation. Filmen är 70 minuter lång och visas kl 20:00.

Sara Ahlberg
Från Göteborgs Dramatiska Teater kommer Sara Ahlberg och läser en handfull olika texter omsorgsfull utvalda och schwungfullt framförda.

Jag är den galopperande svensken
Skådespelaren Viktor Björnberg har skrivit texten Jag är den galopperande svensken, en tvåpersonersmonolog om Viktors läsningen av Dahlströms roman. Vi har fått låna manus och gör en reading på scen!

Library Tapes
Library Tapes (David Wenngren) är ren, skir, minimalistisk pianovackerhet. Från att ha börjat med ett ensamt piano har Library Tapes genom åren låtit ståkar, bakgrundsljud och fältinspelningar smyga sig in i musiken. Stråkarna är producerade av Danny Norbury och Peter Broderick och lyfter arrangemangen på att mycket försiktigt och omsorgsfullt sätt. Simultant visas kortfilmer gjorda av Sture och sonen Håkan Dahlström. Tokigheter och trattar i bakdelar!

“A Summer Beneath the Trees is a can't-miss album." - PITCHFORK (us)

DJ Bas
Istället för nån fånig DJ som spelar musik så hög att man inte kan prata med varandra underhåller ännu icke namngiven kontrabassist under kvällen med en enda lång sugande basimprovisation.

Biljetter fås genom Teater UNO (www.teateruno.se.) Antingen på telefon 031-15 99 90 eller på info@teateruno.se.