Om Sture Dahlströmsällskapet

Sture Dahlströmsällskapet, c/o Bakhåll, Box 1114, 221 04 Lund, faxnr: 046-12 61 82

Sture Dahlströmsällskapet är en sammanslutning för alla hängivna läsare av Sture Dahlströms böcker. Hit vänder man sig. Här finns information om Sture Dahlströms liv och verk. Senaste nytt om utgivningar. Dahlströmböcker till förmånspris. Frågor och svar. Marknadstorg för ovanliga Dahlströmböcker osv. Sällskapet har egen webbsida med adressen http://www.bakhall.com/sture Sture Dahlströmsällskapet startades 1999 av Bakhåll och administreras tills vidare av Bakhåll. Medlemsavgiften är numera gratis och inkluderar diverse viktiga saker. Dessutom fina välkomstpresenter vid samtidig beställning.

Sture Dahlström (1922–2001) är skaparen av en lång rad fantastiska böcker, jazzmusiker, levnadskonstnär. Han är inte bara Sveriges beat- och jazzförfattare nummer ett utan också upphovsman till en helt egen romanform, oförliknelig med sin unika mix av surrealism och erotik och vild humor. En frodig arbetarförfattare helt utan pekpinnar, en frän samhällskritiker helt utan fyrkantstänkande, en livsbejakande anarkist helt utan fraser.

Det finns sedan tidigare flera olika Sture Dahlströmsällskap i landet. Det här är det första officiella; grundat av Bakhåll, bokförlaget som sedan 1985 publicerat många av Dahlströms böcker, och hela tiden haft nära kontakt med Sture Dahlström själv.

Sture Dahlströmsällskapet: Ett vulkanuppvärmt jazzbågnande palats i förgyllt kakel och grön plysch med balustrader och scensnäckor med jazzlegender lirande cooljazz och bebop i palatsets alla hörn, en lustfylld labyrint för slädfärd genom vulkanmannens hjärnvindlingar, ett forum romanum för fantasins kungar, drottningar, slavar, lejon.

Du ansluter dig på beställningssidan.