När Sture fyllde 77 år

Sture Dahlströmsällskapet, c/o Bakhåll, Box 1114, 221 04 Lund, faxnr: 046-12 61 82Sture 1999

28 december 1999 uppvaktades Sture på sin födelsedag med ett rejält lass e-brev. Mycket lyckat. Så här såg vår inbjudan att hylla honom ut:
Sture fyller 77 år, 28 december 1999! Ännu ett händelserikt Dahlströmår snart till ända. Sällskapet bildades, han gav ut d-moll-boken och den hyllades av kritikerna, den galopperande sattes upp som pjäs och flera av hans titlar sålde slut och det visar vilket enormt stureintresse det finns. Födelsedagen måste förstås uppmärksammas av sällskapet! Alla andra Sturevänner är också välkomna att gemensamt med oss framföra sin hyllning. Skicka vykort eller brev eller e-brev till sällskapet så vidarebefordrar vi det till Sture. Eller kanske enklast, skicka gratulationskort genom sällskapet - fyll i nedanstående formulär. Breven går iväg i samlad klump någon dag före födelsedagen.

Här är ett axplock av gratulationerna - hyllningskören:

Jag förstår inte varför Svenska akademin begav sig ända till Tyskland för att hitta en vinnare till nobellpriset i litteratur, när tidernas vassaste författare bor i Skåne... Lycka till med livet och litteraturen!/

Danne


En hyllning till denne författare i Jack Kerouacs anda...Det är puls i Sture Dahlströms författarskap; hans målar upp ett levande 40-tal i jazzmiljö, så att man känner sig närvarande. En man med förmåga att skapa levande tidsdokument, vilket gör att han kommer att leva som författare länge än.

Hälsningar Ulf


å sture du store, du är störst! grattis på din födelsedag !! lyckönskningar från en hängiven fan.

jörgen


Från Bergslagsskogen kommer här ett rungande GRATTIS till dig Sture!!! Du har med dina böcker verkligen satt sprätt på många av mina dagar! Tack för det!

Monica


Kära Sture. Ja, jag förbehåller mig rätten att skriva kära Sture för du har verkligen förgyllt mitt liv med dina böcker från första gången jag läste dem. Vill med detta mail visa min tacksamhet mot dej och ditt författarskap och samtidigt tillönska dig en riktigt bra dag på din födelsedag. All the best.

Anders


Grattis Sture...! Det var i höstas jag äntligen lånade nåra böcker av dig (Den galopperande svensken, Tuppdagg) på biblioteket efter att i nått år gått och tittat på dom och läst om dig i bakhålls häften. Tur att jag gjorde det, nu är jag fast... Tack för allt och hoppas vi får mer av dig!

Andreas


HURRA, HURRA, HURRAAAAA för min husgud på Hans födelsedag!!! [...] Lev väl!!! Många hårda, varma kramar från ditt största fan

Annelie


Som ny Sturefantast, vill jag givetvis vara med att gratulera och passa på att nämna: jag har givetvis många böcker kvar att läsa, men längtar redan nu efter en färsk, nyskriven Dahlströmbok då jag tycker att D-moll är en fruktansvärt vital och underhållande bok. Den svänger nåt förbannat.

Leif


En bit tårta och sedan upp till kammaren och skriv. Vi väntar.

Tommy


GRATTIS DIN GAMLE STÖT! "STILLA DAGAR PÅ FLODEN" ÄR EN AV DE BÄSTA BÖCKERNA JAG LÄST. SKULLE GÄRNA SE DEN FILMATISERAD, TÄNK BARA DET GRANDIOSA SLUTET PÅ EN FILMDUK!

ANDERS


Grattis Sture!!! och ett stort tack för dina sanslöst underbara romaner och noveller!!! Hoppas att du får en bra födelsedag, en god jul och ett gott nytt år och...Ja, vafan. Skål! Stå på dig. Du betyder lika mycket för mig som jag antar att Céline betyder för dig. Det är svårt att uttrycka vad dina texter betyder för mig. Jag tror inte att du har en aning om vidden av ditt skapande. Fattar du att du är den mest betydelsefulla författaren någonsin i detta land? Att du är en varm frisk sydländsk vind som smälter den jävliga isen?

Niklas


Du har berikat mitt liv betydligt med dina fantastiska böcker!!! Grattis på födelsedagen!

Robert