Cyklonmannen

Sture Dahlströmsällskapet, c/o Bakhåll, Box 1114, 221 04 Lund, faxnr: 046-12 61 82


Sture Dahlströms legendariska verk Cyklonmannen – den grandiosa berättelsen om Stures alter ego författaren Caotico Q Himmelstrutz, en bok som Sture skrev och publicerade i början av 90-talet och som länge varit slutsåld och nu kommer i efterfrågad nyutgåva på Bakhåll.
     Den bubblande besinningslösa högtemporomanen handlar om hur den frenetiske levnadskonstnären Caotico Q Himmelstrutz lämnar Sverige för USA med geniala uppfinningar i bagaget och med ambitionen att ta mänskligheten – särskilt den kvinnliga delen av mänskligheten – med storm.
     Han släpar också på en runsten som han har med sig för att ställa upp i något lämpligt indianreservat.
     Han inleder försök med att levitera, att upphäva tyngdkraften, med hjälp av idogt trummande i hypnotisk takt.
     Han har ihop det med en rad sköna kvinnor, bland annat den bedårande harpisten miss Nutcracker.
     Romanen dundrar av förförelse, skaparkraft och urvibrationer.Första sidan ur: Cyklonmannen.

Den åldrige servitören stiger och sjunker i det fläckiga rummet. Serverar med järnklorna hårt slutna om snapsglasen. Han försöker dölja dem och ler ursäktande mot mig.
    Igår – eller kanske i förrgår – kom boken tillbaka till mig. Jag packade upp min skrivmaskin och satte mig längst in i resaturangen och började arbeta. Placerade den textade skylten framför mig på bordet.

SAMTAL MED FÖRFATTAREN AVRÅDES!
TYSTNAD!
INSPIRATION RÅDER!

De lät mig sitta kvar över natten. Jag skrev febrilt vidare. Sov en stund med händerna liggande på tangentbordet. Kanske skrev jag i sömnen.
    Himmelstrutz kacklar till mot sin skrivmaskin. Beställer mer kaffe och fortsätter sitt arbete. Gungar på stolen.
    Bilderna kommer snabbt nu. Rasar ner över mig i tunga sjok. Ingenting kan stoppa mig. jag älskar kvällstimmarna. Orden som stiger likt isblommor på fönsterrutorna. Vargtankarna...